SharePoint en System Center Orchestrator integratie

Het integreren van System Center Orchestrator in combinatie met SharePoint kan bedrijfsprocessen verder automatiseren

Als organisaties hun processen gaan optimaliseren via SharePoint door middel van SharePoint werkstromen of via Nintex/ K2 werkstromen, willen deze organisaties meestal ook hun externe systemen of processen aansturen met SharePoint. Software oplossingen van Nintex of K2 hebben diverse integratie mogelijkheden zoals web services, database connecties en BCS applicaties om hierin te voorzien. Indien IT processen geoptimaliseerd moeten worden, kan ook System Center Orchestrator ingezet worden.

Een goed voorbeeld waarbij System Center Orchestrator een meerwaarde kan leveren is het aanvraagproces voor het aanmaken van SharePoint site collecties. Nintex bevat een actie waarmee standaard site collecties aangemaakt kunnen worden, deze bevat echter niet de mogelijkheid om compléxe site collecties aan te maken. Orchestrator kan de status van een lijst, bibliotheek of item in SharePoint controleren, waarna deze een set met acties uitvoert. Hiermee is het mogelijk om een Powershell script te starten waarmee wel een geavanceerde site collectie aan te maken is.

Ook het uitrollen van virtual machines is een opdracht die uitstekend met Orchestrator en SharePoint kan worden uitgevoerd. Medewerkers geven door middel van een InfoPath formulier de gewenste configuratie van de server op en System Center Orchestrator activeert deze lokaal of in de cloud. 

Voor vragen over het gebruik van System Center Orchestrator in combinatie met SharePoint kunt u contact opnemen met BleiCon.

NINTEX TRAINING

BleiCon kan gestandaardiseerde of maatwerk Nintex trainingen leveren van eindgebruikers tot beheerders
Ontdek hier wat BleiCon voor uw organisatie kan betekenen

CONTACT

BleiCon
Meulenspie 21
4847 TK Teteringen

PARTNERS

BleiCon is Microsoft Certified Partner

CERTIFIED

BleiCon is Nintex Workflow Pro gecertificeerd

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website geef je aan hiermee akkoord te zijn.
Ok